27 juni - Boekmanlezing - De Cultuur van de publieke ruimte

Op dinsdag 27 juni wordt in Pakhuis de Zwijger de Boekmanlezing 2017 gehouden met als thema ‘De cultuur van de publieke ruimte’. De lezing, co-referaat en paneldiscussie zijn een vervolg op de uitgave van het tijdschrift Boekman #111 over de cultuur van de publieke ruimte (verschijnt 9 juni a.s.).

Lees volledig bericht

Sluiswachtershuisje, Zaandam

Op donderdag 30 maart wordt het nieuwe sluiswachtershuisje aan de Groote Sluis in Zaandam onthuld. BPD Cultuurfonds leverde een bijdrage aan de realisatie van het opvallende object, dat het verleden zichtbaar maakt met nieuwe technieken, waarmee het cultuurhistorisch gevoel in het straatbeeld bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel en de identiteit van de plek. Het sluiswachtershuisje is een ontwerp van studioKRAMER.

Lees volledig bericht

Pier + Horizon

PIER + HORIZON van kunstenaar Paul de Kort is het zevende en meest recente landschapskunstwerk dat bij Kraggenburg in Flevoland is gerealiseerd.

Lees volledig bericht

Bezoekerscentrum, Kinderdijk

Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk realiseert een nieuw bezoekerscentrum om de bezoekerservaring te optimaliseren, educatie naar een hoger niveau te tillen en in de toekomst meer bezoekers te ontvangen.

Lees volledig bericht

Lichtkunstwerk Theresialyceum, Tilburg

Op het Theresialyceum in Tilburg wordt een lichtkunstwerk van de gerenommeerde kunstenaar Herman Kuijer gerealiseerd. Bij voltooiing bevatten 3 beeldbepalende gebouwen lichtkunstwerken van Herman Kuijer, die samen één geheel vormen.

Lees volledig bericht

‘Mi have een droom’, Rotterdam

‘Mi have een droom’ is een van de langste schilderingen in Nederland en strekt zich uit over en onder de Luchtsingel en in het Delftsehof in Rotterdam.

Lees volledig bericht

Verplaatsbaar Paviljoen 'KAPKAR/SF-P7S', Nijmegen

Kunstenaar Frank Havermans heeft in opdracht van Stichting Fabrikaat het verplaatsbare paviljoen ‘KAPKAR/SF-P7S’ ontworpen. In het paviljoen komen oude en nieuwe manieren van bouwen en wonen samen. Het kunstwerk is te bezichtigen op het terrein van BouwLab Nijmegen.

Lees volledig bericht

Museum Het Schip, Amsterdam

Museum Het Schip, hét museum voor de Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam, is uitgebreid met 1200 vierkante meter. Daarmee is extra expositieruimte gecreëerd.

Lees volledig bericht

Kunst in het stationsgebied, Utrecht

Ontwerpstudio PolyLester – van internationaal gerenommeerde kunstenaars Gabriel Lester en Martine Vledder – heeft een groot kunstwerk met de titel ‘De Aura Utrecht’ op de trappen van het forum bij het Jaarbeursplein gebouwd.

Lees volledig bericht

Binckhorst Beings, Den Haag

Op bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag staan acht 'Binckhorst Beings'. De Binckhorst Beings maken onderdeel uit van het project 'ReSourceCity Binckhorst', waarbij het ontwerpproces van ontwerpers als ontwikkelimpuls in de organische gebiedsontwikkeling centraal staat.

Lees volledig bericht