Waterwerken Nederland

In de publicatie Waterwerken in Nederland. Traditie en innovatie wordt in woord en beeld de diversiteit en de ruimtelijke, culturele en cultuurhistorische betekenis van ingenieurswerken gepresenteerd. Fotograaf Luuk Kramer heeft verschillende typen waterwerken in Nederland gefotografeerd en gedocumenteerd. Deze kunstwerken zijn een beeldbepalend onderdeel van de openbare ruimte en van de Nederlandse cultuur.

Lees volledig bericht

De Trechter, Den Bosch

Kunstenaar Reinier Bosch creëerde ‘De Trechter’, een kunstwerk dat design, technologie en duurzaamheid combineert én energie opwekt. De Trechter is nu te zien in het centrum van Den Bosch.

Lees volledig bericht

27 juni - Boekmanlezing - De Cultuur van de publieke ruimte

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en cultuurfilosoof René Boomkens gaven op dinsdag 27 juni hun visie op de cultuur van de publieke ruimte, het thema van de Boekmanlezing 2017 die in de (uitverkochte!) grote zaal van Pakhuis de Zwijger werd gehouden. Deze lezing is tot stand gekomen door een samenwerking van BPD Cultuurfonds en de Boekmanstichting, VNG en Pakhuis de Zwijger.

Lees volledig bericht

Sluiswachtershuisje, Zaandam

Op donderdag 30 maart wordt het nieuwe sluiswachtershuisje aan de Groote Sluis in Zaandam onthuld. BPD Cultuurfonds leverde een bijdrage aan de realisatie van het opvallende object, dat het verleden zichtbaar maakt met nieuwe technieken, waarmee het cultuurhistorisch gevoel in het straatbeeld bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel en de identiteit van de plek. Het sluiswachtershuisje is een ontwerp van studioKRAMER.

Lees volledig bericht

Pier + Horizon

PIER + HORIZON van kunstenaar Paul de Kort is het zevende en meest recente landschapskunstwerk dat bij Kraggenburg in Flevoland is gerealiseerd.

Lees volledig bericht

Bezoekerscentrum, Kinderdijk

Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk realiseert een nieuw bezoekerscentrum om de bezoekerservaring te optimaliseren, educatie naar een hoger niveau te tillen en in de toekomst meer bezoekers te ontvangen.

Lees volledig bericht

Lichtkunstwerk Theresialyceum, Tilburg

Op het Theresialyceum in Tilburg wordt een lichtkunstwerk van de gerenommeerde kunstenaar Herman Kuijer gerealiseerd. Bij voltooiing bevatten 3 beeldbepalende gebouwen lichtkunstwerken van Herman Kuijer, die samen één geheel vormen.

Lees volledig bericht

‘Mi have een droom’, Rotterdam

‘Mi have een droom’ is een van de langste schilderingen in Nederland en strekt zich uit over en onder de Luchtsingel en in het Delftsehof in Rotterdam.

Lees volledig bericht

Verplaatsbaar Paviljoen 'KAPKAR/SF-P7S', Nijmegen

Kunstenaar Frank Havermans heeft in opdracht van Stichting Fabrikaat het verplaatsbare paviljoen ‘KAPKAR/SF-P7S’ ontworpen. In het paviljoen komen oude en nieuwe manieren van bouwen en wonen samen. Het kunstwerk is te bezichtigen op het terrein van BouwLab Nijmegen.

Lees volledig bericht

Museum Het Schip, Amsterdam

Museum Het Schip, hét museum voor de Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam, is uitgebreid met 1200 vierkante meter. Daarmee is extra expositieruimte gecreëerd.

Lees volledig bericht