Wat doen we

BPD Cultuurfonds levert een bijdrage aan de kwaliteit en de beleving van de (semi-) openbare ruimte in Nederland. We ondersteunen kunst- en cultuurprojecten die raakvlakken hebben met architectuur, bouwen, de gebouwde omgeving, stedelijke ontwikkeling, gebiedsontwikkeling en kunst in de openbare ruimte.

Dankzij het fonds zijn vele culturele instellingen ondersteund in hun ambities voor de toekomst, variërend van het bezoekerscentrum van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk tot het Amsterdamse School Museum Het Schip in Amsterdam. 

Kunst in het stationsgebied, Utrecht

Kunst in de openbare ruimte

BPD Cultuurfonds draagt jaarlijks ook bij aan de realisatie van diverse kunstwerken in de openbare ruimte, van land-art in de Noordoostpolder tot kunst in het stationsgebied in Utrecht. Verder steunt het fonds publicaties en tentoonstellingen op gebied van gebiedsontwikkeling, architectuur en openbare ruimte en speelt zij een rol in herbestemming en instandhouding van monumenten.

BPD

BPD levert al ruim 70 jaar een bijdrage  aan de kwaliteit van de leefomgeving van mensen. We stimuleren op verschillende manieren kunst en cultuur, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Zo maakt BPD al 30 jaar BPD Cultuurfonds mogelijk en bestaat de BPD Kunstcollectie inmiddels 40 jaar. Met BPD Lab zetten we kunst en cultuur in bij visievorming op toekomstige opgaven van BPD. Daarnaast versterken we met BPD Kunstprojecten kunst en cultuur in relatie tot de gebiedsontwikkelingen van BPD.

Lees hier meer over BPD of de andere activiteiten van BPD op het gebied van kunst en cultuur.

Benieuwd naar onze projecten?

Kijk verder