Into Nature

Op zondag 1 juli is de tweejaarlijkse kunstroute Into Nature van start gegaan. In het Drentse landschap, op verschillende locaties in Frederiksoord en op het Holtingerveld, zijn kunstwerken van internationaal aansprekende kunstenaars te zien.

Lees volledig bericht

IABR 2018 + 2020

Op 1 juni 2018 opent de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) haar achtste editie: het tweeluik IABR–2018+2020–THE MISSING LINK.

Lees volledig bericht

11 Fountains

In 2018 is Leeuwarden –met de provincie Friesland– Culturele Hoofdstad van Europa. Op 18 mei 2018 wordt in elk van de Friese Elf Steden een fontein (waterkunstwerk) onthuld, als een ontmoetingsplek voor de gemeenschap.

Lees volledig bericht

Klim naar de hemel

Klim naar de hemel is het letterlijke hoogtepunt van de viering van het het 500 jarig bestaan in 2018 van de Grote Sint Laurens Kerk in Alkmaar.

Lees volledig bericht

Amsterdam Light Festival

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vond de 6e editie van het Amsterdam Light Festival plaats.

Lees volledig bericht

Van Eesterenpaviljoen

Het nieuwe Van Eesteren Paviljoen is de hoofdvestiging van het Van Eesterenmuseum, dat op 20 oktober 2017 is geopend. Het Paviljoen dient als aanjager van de verdere ontwikkeling van de Sloterplas en is mede ondersteund door BPD Cultuurfonds, stadsdeel Nieuw-West, woningcorporatie Stadgenoot en Stimuleringsfonds voor de Volkshuisvesting. Ook is er financiering vanuit het stedelijk programma Stad in Balans.

Lees volledig bericht

Frank Havermans’ installaties SCHUNCK*

In de zomer van 2017 presenteerde Frank Havermans (Breda 1967) op uitnodiging van SCHUNCK* twee installaties aan en in het Glaspaleis. BPD Cultuurfonds ondersteunde de installaties van Havermans.

Lees volledig bericht

Waterwerken Nederland

In de publicatie Waterwerken in Nederland. Traditie en innovatie wordt in woord en beeld de diversiteit en de ruimtelijke, culturele en cultuurhistorische betekenis van ingenieurswerken gepresenteerd. Fotograaf Luuk Kramer heeft verschillende typen waterwerken in Nederland gefotografeerd en gedocumenteerd. Deze kunstwerken zijn een beeldbepalend onderdeel van de openbare ruimte en van de Nederlandse cultuur.

Lees volledig bericht

De Trechter, Den Bosch

Kunstenaar Reinier Bosch creëerde ‘De Trechter’, een kunstwerk dat design, technologie en duurzaamheid combineert én energie opwekt. De Trechter is nu te zien in het centrum van Den Bosch.

Lees volledig bericht

27 juni - Boekmanlezing - De Cultuur van de publieke ruimte

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en cultuurfilosoof René Boomkens gaven op dinsdag 27 juni hun visie op de cultuur van de publieke ruimte, het thema van de Boekmanlezing 2017 die in de (uitverkochte!) grote zaal van Pakhuis de Zwijger werd gehouden. Deze lezing is tot stand gekomen door een samenwerking van BPD Cultuurfonds en de Boekmanstichting, VNG en Pakhuis de Zwijger.

Lees volledig bericht