Amsterdam Light Festival

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten. Het Amsterdam Light Festival bestaat dit jaar uit twee routes: De waterexpositie (Water Colors) en de landexpositie (Open Licht Museum) op het Marineterrein. Het overkoepelende thema van deze editie is: EXISTENTIAL. Kunstenaars worden uitgedaagd de existentiële waarde van licht te verkennen. De wereldberoemde kunstenaar Ai Weiwei heeft een groots en verbindend werk gecreëerd, als eyecatcher van het festival.

Lees volledig bericht

Van Eesterenpaviljoen

Het nieuwe Van Eesteren Paviljoen is de hoofdvestiging van het Van Eesterenmuseum, dat op 20 oktober 2017 is geopend. Het Paviljoen dient als aanjager van de verdere ontwikkeling van de Sloterplas en is mede ondersteund door BPD Cultuurfonds, stadsdeel Nieuw-West, woningcorporatie Stadgenoot en Stimuleringsfonds voor de Volkshuisvesting. Ook is er financiering vanuit het stedelijk programma Stad in Balans.

Lees volledig bericht

Waterwerken Nederland

In de publicatie Waterwerken in Nederland. Traditie en innovatie wordt in woord en beeld de diversiteit en de ruimtelijke, culturele en cultuurhistorische betekenis van ingenieurswerken gepresenteerd. Fotograaf Luuk Kramer heeft verschillende typen waterwerken in Nederland gefotografeerd en gedocumenteerd. Deze kunstwerken zijn een beeldbepalend onderdeel van de openbare ruimte en van de Nederlandse cultuur.

Lees volledig bericht

De Trechter, Den Bosch

Kunstenaar Reinier Bosch creëerde ‘De Trechter’, een kunstwerk dat design, technologie en duurzaamheid combineert én energie opwekt. De Trechter is nu te zien in het centrum van Den Bosch.

Lees volledig bericht

27 juni - Boekmanlezing - De Cultuur van de publieke ruimte

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en cultuurfilosoof René Boomkens gaven op dinsdag 27 juni hun visie op de cultuur van de publieke ruimte, het thema van de Boekmanlezing 2017 die in de (uitverkochte!) grote zaal van Pakhuis de Zwijger werd gehouden. Deze lezing is tot stand gekomen door een samenwerking van BPD Cultuurfonds en de Boekmanstichting, VNG en Pakhuis de Zwijger.

Lees volledig bericht

Sluiswachtershuisje, Zaandam

Op donderdag 30 maart wordt het nieuwe sluiswachtershuisje aan de Groote Sluis in Zaandam onthuld. BPD Cultuurfonds leverde een bijdrage aan de realisatie van het opvallende object, dat het verleden zichtbaar maakt met nieuwe technieken, waarmee het cultuurhistorisch gevoel in het straatbeeld bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel en de identiteit van de plek. Het sluiswachtershuisje is een ontwerp van studioKRAMER.

Lees volledig bericht

Pier + Horizon

PIER + HORIZON van kunstenaar Paul de Kort is het zevende en meest recente landschapskunstwerk dat bij Kraggenburg in Flevoland is gerealiseerd.

Lees volledig bericht

Bezoekerscentrum, Kinderdijk

Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk realiseert een nieuw bezoekerscentrum om de bezoekerservaring te optimaliseren, educatie naar een hoger niveau te tillen en in de toekomst meer bezoekers te ontvangen.

Lees volledig bericht

Lichtkunstwerk Theresialyceum, Tilburg

Op het Theresialyceum in Tilburg wordt een lichtkunstwerk van de gerenommeerde kunstenaar Herman Kuijer gerealiseerd. Bij voltooiing bevatten 3 beeldbepalende gebouwen lichtkunstwerken van Herman Kuijer, die samen één geheel vormen.

Lees volledig bericht

‘Mi have een droom’, Rotterdam

‘Mi have een droom’ is een van de langste schilderingen in Nederland en strekt zich uit over en onder de Luchtsingel en in het Delftsehof in Rotterdam.

Lees volledig bericht