Amsterdam Light Festival

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vond de 6e editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten hebben de binnenstad, op en rond de grachten verlicht.

Open Licht Museum

Het Amsterdam Light Festival bestaat dit jaar uit twee routes: De waterexpositie (Water Colors) en de landexpositie (Open Licht Museum) op het Marineterrein. BPD Cultuurfonds heeft een bijdrage verleend aan Het Open Licht Museum, een van de twee routes van het Amsterdam Light Festival. Dit onderdeel vindt dit jaar voor het eerst plaats. Deze tentoonstelling is samengesteld door een curatorial team onder leiding van curator Lennart Booij. De lichtkunstwerken worden in de open lucht, op een museale manier tentoongesteld en zijn vrij toegankelijk.

Existential

Het overkoepelende thema van deze editie van het Amsterdam Light Festival is: EXISTENTIAL. Kunstenaars verkennen en tonen de existentiële waarde van licht. De wereldberoemde kunstenaar Ai Weiwei heeft een groots en verbindend werk gecreëerd, als eyecatcher van het festival. De stad wordt met een koord van licht omsloten, waarmee Ai Weiwei de discussie opent over de betekenis van een grens; een lijn die wel of niet mag worden overgestoken, over ons existentiële bestaan en de rechten die wij menen te kunnen ontlenen aan onze woon -of geboorteplek.

Eye to eye - Driton Selmani

Gebiedsontwikkeling Oosterdokseiland

Het Amsterdam Light Festival is onderdeel van het brede culturele programma op het Oosterdokseiland waar het Marineterrein onderdeel van uitmaakt. Het gebied transformeert de komende jaren, cultuur speelt hierbij een belangrijke rol. Zo heeft BPD Cultuurfonds ook recentelijk een bijdrage geleverd aan Architectuurcentrum Amsterdam.