Exposities Nationale Opera & Ballet

Na een grote renovatie is Studio Boekman, de nieuwe creatieve broedplaats van Nationale Opera & Ballet, vanaf 20 december open voor het publiek. De creatieve broedplaats is onderdeel van het nieuwe entreegebied van NO&B, waar ook ruimte is gecreëerd om het unieke vakmanschap van Nationale Opera & Ballet tentoon te stellen aan het publiek. BPD Cultuurfonds heeft de realisatie van de tentoonstellingswand met vitrines waarin exposities van kostuums en rekwisieten van opera- en balletvoorstellingen worden getoond, ondersteund.
  • Publicatiedatum: 18 december 2023
Toekomstbeeld Studio Boekman
Tentoonstellen cultureel erfgoed

Al decennialang presenteert NO&B producties van het allerhoogste niveau en dit is terug te zien in de kostuums die op het toneel gedragen worden. De vele bijzondere kostuums en objecten worden door de hoge kwaliteit soms decennialang hergebruikt. Ook kostuums en objecten die niet langer op het podium te zien zijn, worden bewaard en maken deel uit van de collectie.

Met de nieuwe vitrines in de voorfoyer worden in wisselende tentoonstellingen de meest bijzondere objecten en kostuums die onderdeel zijn van het cultureel erfgoed van Nationale Opera & Ballet, getoond.

Voorstelling Boekman 2 (C) Ben Van Duin
Studio Boekman

Studio Boekman (een voormalige vergaderzaal van de gemeente Amsterdam, destijds genaamd Boekmanzaal) is een intiem vlakkevloertheater met een aangrenzend theatercafé. Studio Boekman is een plek voor ontmoeting: tussen opera, ballet en publiek, tussen erfgoed en vernieuwing, tussen makers en (maatschappelijke) partners en tussen mensen van alle verschillende leeftijden en culturen. Centraal in de programmering staan experiment, diversiteit en talentontwikkeling.