IDFA Documentaire Paviljoen - Amsterdam

Op zaterdag 16 maart opent IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) officieel de deuren van het eigen Documentaire Paviljoen in het Vondelpark in Amsterdam. Het is een nieuwe ontmoetingsplek voor publiek, film- en nieuwe mediaprofessionals, talenten en scholieren waar documentairekunst centraal staat: van creatieve films op het grote doek tot immersieve werken en installaties, van workshops en debatten tot netwerkmogelijkheden en schoolvoorstellingen. BPD Cultuurfonds heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van het IDFA Paviljoen.
  • Publicatiedatum: 15 maart 2024
Het Documentaire Paviljoen IDFA Credits Coen Dijkstra (1) (1)
Beeld: Coen Dijkstra
Nieuwe culturele huiskamer van Amsterdam

Voor de feestelijke openingsweek (16 tot en met 23 maart) is een programma samengesteld door vooraanstaande filmmakers, kunstenaars en scholieren. Wat is de rol van documentaire in deze turbulente tijden? Het resultaat is een caleidoscopisch programma met klassieke en recente films, nagesprekken, muziek, onverwachtse ontmoetingen, culturele uitwisselingen en nog veel meer.

Naast de reguliere publieksprogrammering biedt Het Documentaire Paviljoen het hele jaar door ruimte aan educatie, workshops, masterclasses, residenties, netwerkbijeenkomsten en praatprogramma’s voor talent en ervaren professionals uit de documentaire-industrie. Het Documentaire Paviljoen is dagelijks toegankelijk en moet uitgroeien tot een nieuwe culturele huiskamer van Amsterdam met zowel een nationale als internationale uitstraling. Het Documentaire Paviljoen verwacht jaarlijks circa 20.000 bezoekers.