Opening Amare - Den Haag

Amare aan het Spuiplein Den Haag is op 19 november officieel geopend. BPD Cultuurfonds heeft bijgedragen aan de inrichting van dit nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex.
  • Publicatiedatum: 19 november 2021
Den Haag - Amare
Kunstenplein

Stichting Amare (voorheen Zuiderstrandtheater), Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium zijn gezamenlijk gehuisvest in het gebouw, dat is ontworpen door NOAHH Architects, JCAU en NL Architects.

BPD Cultuurfonds heeft specifiek bijgedragen aan de realisatie van het kunstenplein naar ontwerp van kunstenaar en (mode) vormgever Aziz Bekkaoui en de Artiestenfoyer naar ontwerp van NOAHH Architects en Stephanie Lama. Het Kunstenplein kan multifunctioneel worden ingezet en is een vrij toegankelijke ruimte, die verbonden is met het Spuiplein. Het is zowel een plek voor voorstellingen, previews als presentaties. Ook andere initiatieven in de stad kunnen van deze ruimte gebruik maken. Het Kunstenplein is van buitenaf goed zichtbaar waardoor voorbijgangers kunnen zien wat er binnen gebeurt. De Artiestenfoyer is eveneens een flexibele ruimte, dat zowel geschikt is voor artiesten als voor activiteiten.

Door de huidige coronamaatregelen kan de officiƫle opening met publiek niet doorgaan.
Wel is er zonder publiek live een muzikaal en beeldend verhaal uitgezonden vanaf het Spuiplein. Dit programma, voorafgaand aan een korte documentaire over Amare, was te zien via TV West en online via Omroep West op vrijdag 19 november van 18.45 tot 19.30.