Presentatie publicatie Riek Bakker

Op zondag 21 november vond in Rotterdam de boekpresentatie plaats van het boek ‘De ruimte van Riek – Bouwend aan Nederland’ over het werk en leven van stedenbouwkundige Riek Bakker. BPD Cultuurfonds heeft bijgedragen aan de realisatie van de publicatie.
  • Publicatiedatum: 21 november 2021
De Ruimte Van Riek Bakker
De ruimte van Riek – Bouwend aan Nederland

Riek Bakker (1944) is stedenbouwkundige. Onder andere als directeur Stadsontwikkeling in Rotterdam heeft zij bijgedragen aan de ruimtelijke inrichting van Nederland. Haar bekendste projecten zijn de Kop van Zuid in Rotterdam en Leidsche Rijn in Utrecht. Voor haar werk heeft zij diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen.

Stedenbouwkundige Riek Bakker schreef samen met Margreet Fogteloo het boek ‘De ruimte van Riek – Bouwend aan Nederland’. Hierin vertelt Bakker hoe en waarom ons land geworden is zoals het is en toont aan dat de inrichting van het huidige en toekomstige Nederland een continu proces is van gebiedsontwikkeling. De publicatie wil een inzicht geven in de visie, het werk en het leven van Bakker. Naast haar persoonlijk verhaal wordt beschreven hoe Nederland zich heeft ontwikkeld op ruimtelijk, politiek-bestuurlijk en infrastructureel vlak. Het boek is voorzien van foto’s, illustraties en schetsen. QR-codes in het boek geven toegang tot podcasts gemaakt door Heleen Hummelen. In de podcasts is Riek Bakker zelf aan het woord, maar bespreken ook oud-collega’s, vrienden en familie de ontwikkeling van haar werk en haar leven.