Publicatie Wim van Hooff en de Bossche School

Op 12 november 2022 vond de boeklancering plaats van de publicatie ‘Bonte grijzen van Wim van Hooff en de Bossche School’ in de Priorij in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. BPD Cultuurfonds heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van de publicatie.
  • Publicatiedatum: 12 november 2022
Wim Van Hooff Publicatie Over Kleur In De Architectuur1a.Docx (1)
Kleur in de architectuur

Wim van Hooff (Vught, 1918-2002) was een van de meest uitgesproken en toonaangevende kleuradviseurs van de tweede helft van de twintigste eeuw. Komend uit het schildersambacht ontwikkelde hij een eigen visie op het gebruik van kleur in de architectuur en de gebouwde omgeving.

Met Van Hooff zijn omvangrijke oeuvre van rond de tweeduizend projecten was hij bepalend voor het ingetogen kleurenpalet dat vooral de architectuur karakteriseert van de Bossche School, een unieke stroming in de Nederlandse architectuur. Zijn evenwichtige kleurensembles worden tot op de dag van vandaag toegepast in historische en eigentijdse stedelijke omgevingen. Veel van de gebouwen van de Bossche School hebben inmiddels een monumentale status gekregen.

Voor deze publicatie is onderzoek gedaan naar het kleurgebruik in naoorlogse historische gebouwen. In deze publicatie wordt de visie van Van Hooff weergegeven in kleurschema’s, die relevant kunnen zijn voor hedendaagse gebiedsontwikkelingen. Hiermee wordt de discussie over de rol van kleur in architectuur en stedenbouw gestimuleerd.