StrandLAB - Almere

Een culturele stad is een aantrekkelijke stad. Kunst, cultuur en ondernemerschap helpen de kwaliteiten van Almere zichtbaar en bruikbaar te maken. Hoe dat het beste en duurzaam kan, wordt op en rond het Almeerderstrand getest middels StrandLAB Almere.
  • Publicatiedatum: 17 september 2020

Strandlaboratorium

StrandLAB Almere fungeert sinds 2018 als vliegwiel voor de ontwikkeling van een culturele buitenbroedplaats op en om het Almeerderstrand die het gebied samen met andere partijen in het gebied op de kaart zet als hét buitenlaboratorium voor cultuur.

StrandLAB Almere is een plek die inspireert om te werken aan oplossingen voor vraagstukken in de samenleving. Het heeft met het atelier voor de komende vijf jaar een vaste plek op het strand om vandaaruit reuring in het gebied te brengen.

Het strandlaboratorium werkt vanuit twee programmalijnen die het verhaal van Flevoland vertellen, ieder vanuit een eigen perspectief. StrandLAb is al gebruikt door verschillende kunstenaars, uiteenlopend van componisten, musici, festival- en filmmakers.


Almere en Flevoland investeren hiermee in ruimte voor experiment en talentontwikkeling en het aantrekken van makers, studenten en creatieve ondernemers.

Website StrandLAB Almere
Strandlab Almere