Street art festival ALL CAPS - Rotterdam

Op dinsdag 6 september is de officiële opening van ALL CAPS, het belangrijkste street art festival van Nederland. Tot en met 11 september 2022 haalt het nationale en internationale kunstenaars naar de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. BPD Cultuurfonds heeft bijgedragen aan de realisatie van dit festival, waarmee een positieve bijdrage wordt geleverd aan de transformatie van Rotterdam Zuid.
  • Publicatiedatum: 5 september 2022
ALL CAPS 1
ALL CAPS

ALL CAPS vindt net als de vorige editie plaats in de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Een van de belangrijkste doelen van ALL CAPS is het laagdrempelig maken van hoogwaardige kunst. ALL CAPS is een openluchtmuseum zonder toegangsprijs of sluitingstijd. De focus ligt op de wijk en het achterlaten van een positieve impact op de leefomgeving. Bovendien vormt het festival een ontmoetingsplek voor de creatieve sector en is het een platform voor inspiratie en innovatie op het gebied van street art. Jong talent krijgt daarbij extra aandacht.

De kern van het festival vormen de muurschilderingen. 11 gevels in de wijk Feijenoord vormen het canvas voor verschillende kunstenaars. Zij starten op de eerste festival dag hun muurschilderingen, waarbij wordt toegewerkt naar de onthulling op 11 september. Vanaf het moment dat de kunstenaars aan het werk gaan met hun interventies en muurschilderingen, is er van alles te beleven. Dagelijks kun je zelf op pad om de kunstenaars aan het werk te zien, solo of met een van de ‘work-in-progress bike tours’.
Nieuw tijdens deze editie zijn de speciale activiteiten voor kinderen en jongeren.

ALL CAPS is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend.