Verzetsmuseum Junior

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam opende op dinsdag 20 november het Verzetsmuseum Junior ‘op wielen’ bij basisschool Samenspel in Amsterdam Zuidoost. Samen met kinderen van de school knipte zij een grote strik door en bezocht zij met hen het reizende museum. De realisatie van het mobiele museum is door BPD Cultuurfonds ondersteund.
  • Publicatiedatum: 20 november 2018
Verzetsmuseumjunioropwielen
Museum op wielen

Burgemeester Halsema bezocht na de onthulling samen met een groep kinderen het Verzetsmuseum Junior op wielen. De burgemeester kreeg van de kinderen uitleg over de tentoonstelling en de vier hoofdpersonen: de Joodse Eva, Jan met ouders in het verzet, Nelly die bij de jeugdclub van de NSB zat en Henk uit een alledaags gezin.

Verzetsmuseum Junior op wielen is bedoeld voor kinderen die de weg naar een museum in het hart van Amsterdam niet zo snel kunnen vinden, bijvoorbeeld in Amsterdamse buurten buiten de ring of gemeenten als Almere en Purmerend. In deze wijken krijgen kinderen relatief veel te maken met intolerantie, racisme, antisemitisme en anti-islamisme. Juist voor hen is de boodschap van Verzetsmuseum Junior relevant.