Wereldmuseum - Rotterdam

Het Wereldmuseum voltooide onlangs haar grote verbouwing met de realisatie van de semipermanente tentoonstelling Kruispunt Rotterdam. Hiermee is het vernieuwde Wereldmuseum weer volledig geopend voor het publiek. BPD Cultuurfonds leverde hieraan een bijdrage.
  • Publicatiedatum: 3 september 2020

Kruispunt Rotterdam

De tentoonstelling Kruispunt Rotterdam wil een afspiegeling zijn van de culturele dynamiek, beweging en innovatie in de stad.

Met hedendaagse werken, waaronder video, mode en fotografie van Rotterdamse kunstenaars worden historische objecten in een hedendaags perspectief geplaatst. Kruispunt Rotterdam maakt inzichtelijk dat Rotterdam altijd in contact stond met de wereld. De stad telt inmiddels ruim 170 nationaliteiten. Het centrale thema in de opstelling is de dynamiek tussen culturen. De bezoeker wordt meegenomen aan de hand van drie vragen: Hoe is de verzameling tot stand gekomen? Welke verhalen vertelt de collectie vandaag de dag? Hoe kan het Wereldmuseum in de toekomst het beste verzamelen om de culturele dynamiek van Rotterdam nog beter te weerspiegelen?

Wereldmuseum

Het Wereldmuseum in Rotterdam heeft de afgelopen jaren flink verbouwd en opnieuw ingericht.

Het gebouw van het Wereldmuseum in Rotterdam uit 1853 is nog één van de weinige originele 19de- eeuwse gebouwen in het centrum van Rotterdam. Sinds 1885 is er het Wereldmuseum gehuisvest. Het Wereldmuseum is een museum met een rijke collectie, bijeengebracht door ondernemende Rotterdammers uit de hele wereld. Met de vernieuwing voldoet het museum weer aan alle eisen en is recht gedaan aan de monumentaliteit van het gebouw.

Website Wereldmuseum