De Foto Opdracht - Middelstum

Noorderlicht en BPD Cultuurfonds organiseren als onderdeel van hun meerjarige samenwerking Hernieuwde Energie, de tentoonstelling De Foto Opdracht in Sint-Hippolytuskerk in Middelstum. Hier brengen vijf fotografen van de Noorderlicht Fotosalon het verhaal van vijf bewoners en leden van de Historische Vereniging Middelstum in beeld. De tentoonstelling opent op 30 april.
  • Publicatiedatum: 29 april 2023
IMG 0441
Foto: Esther Bolt
Hoe kan Groningen veranderen en toch zichzelf blijven?

In deze tentoonstelling geven vijf bewoners van Middelstum en omgeving een beeld van hun leefgebied, dat aansluit op hun eigen ervaringen en hun kijk op de toekomst. De bewoners bepaalden wat er in beeld moest worden gebracht, de fotografen van Noorderlicht hoe dat gebeurde en in welke vorm. De fotografen van de Noorderlicht Fotosalon zijn: Pieter Tonnis de Graaf, Caroline Penris, Marc Knip, Anita Oosterloo en Erik Slot. In samenwerking met: Pieter Goldhoorn, Fre Tuitman, Jannie en Jakob Blauw, Jacob Hogendorf en Dick Wijgchel.

In deze tentoonstelling is het resultaat van deze samenwerking te zien. Het zijn hele persoonlijke verhalen geworden, tegelijkertijd raken ze een belangrijke vraag die achter deze visuele vertellingen ligt: hoe kan Groningen veranderen en toch zichzelf blijven?

De Foto Opdracht is onderdeel van het project Hernieuwde Energie, een programma van Noorderlicht en BPD Cultuurfonds vol tentoonstellingen, publicaties en publieksactiviteiten van Noorderlicht en BPD Cultuurfonds in samenwerking met verschillende partners.

De tentoonstelling is dagelijks te zien tot en met 2 juni in de Hippolytuskerk in Middelstum. Toegang is gratis.