Het Slochter Vrijstaat Midzomer Festival

Op 22 juni wordt in Woudbloem Het Slochter Vrijstaat Midzomer Festival gevierd. Wat als Slochteren zich na de ontdekking van de gasbel in de jaren 60, had afgescheiden van Nederland? Auteur Auke Hulst kroop in de huid van reisjournalist Jutta Koolhof en schreef met ‘In de Slochter Vrijstaat’ een aanstekelijk verhaal over een vrijgevochten stukje Nederland. Het Grote Midzomer Slochter Vrijstaatfestival bouwt voort op die gedachte. Het festival maakt deel uit van het meerjarige programma Hernieuwde Energie, een samenwerking tussen Noorderlicht en BPD Cultuurfonds.
  • Publicatiedatum: 22 mei 2024
Cultuurcentrum De Woudbloem B
Festivalprogramma

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de Slochter Vrijstaat expositie van Noorderlicht, een lezing van ‘Vrijstaatminister van Economische Zaken’ Ineke Noordhoff, de grote Slochter Vrijstaat Show door Jutta Koolhof (Hanneke Kappen) en Auke Hulst, muziek optredens, en een bus-tour in een oude FRAM-bus, een wandeling naar Herberg de Stille Knip met natuurgids Wilco van der Laan en nog veel meer. De oude aardappelmeelfabriek De Woudbloem wordt omgetoverd tot een wervelende festival locatie.

Het Slochter Vrijstaat Midzomer Festival is een samenwerking tussen Noorderlicht, Stichting Hoop voor Hooghammen en Erik Wong. De Gemeente Midden-Groningen heeft een bijdrage geleverd aan het realiseren van het festival.