Project 37/53

IJsselbiënnale 2021

Deventer

IJsselbiënnale 2021

De internationale kunstroute vindt plaats van 18 juni tot en met 19 september 2021. Bij de langste kunstroute van Nederland vindt de bezoeker ruim 26 monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 100 kilometer langs de IJssel in Overijssel en Gelderland. BPD Cultuurfonds leverde een bijdrage aan de realisatie van de IJsselbiënnale 2021.

Tijdens de IJsselbiënnale verkennen 26 beeldend kunstenaars de IJsselvallei tussen Doesburg en Zwolle. De IJsselvallei is hun werk- en onderzoeksgebied, atelier en podium. Onder de titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID wordt klimaatverandering in de IJsselvallei onderzocht. TIJD staat voor de lange lijnen in de geschiedenis en de verschillende snelheden waarmee het landschap zich ontwikkelt, TIJ voor de zich herhalende golfbeweging in de tijd en TIJDELIJKHEID voor de verandering, die steeds weer worden opgevolgd door een nieuwe verandering, waarmee telkens weer een laag aan het landschap wordt toegevoegd of verdwijnt.

Naast de internationale buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale een zomerlang een breed gevarieerd activiteitenprogramma, gemaakt door tientallen cultuurmakers uit de regio. 

Website IJsselbiënnale
IJB 2021 Campagnebeeld Landscape HIGH RES Test (1)