Project 02/53

Tentoonstelling 'Reis naar het oneindige'

Alkmaar

Het werk van Rudi van de Wint is in vooraanstaande kunstcollecties opgenomen, zoals het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Stedelijk Museum Amsterdam. Hoewel er enkele grote solo-presentaties zijn geweest, in binnen- en buitenland, was er niet eerder een museale overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre.

In de tentoonstelling ‘Reis naar het oneindige’ in Stedelijk Museum Alkmaar wordt de zoektocht van deze schilder, beeldhouwer én bouwer gevolgd van de jaren ‘60 tot aan zijn plotselinge dood. De expositie biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan.

In zijn mystieke werk brengt Van de Wint het ‘oneindige’ van zijn licht en het kosmische in beeld. Te zien is hoe hij toewerkt naar het plafond voor Paleis Noordeinde en zijn grote werk voor de Tweede Kamer.

Zijn sculpturen in het Nederlandse landschap zijn voor velen een vertrouwd gezicht, zoals zijn magnum opus: het landschapskunstwerk ‘De Nollen. Het landschap als kunstwerk’ in Den Helder. Hier brengt hij schilderen, beeldhouwen, architectuur en landschap samen in een groots gesamtkunstwerk, gebouwd voor de eeuwigheid.

De tentoonstelling is tot en met 30 oktober 2022 te zien. 

Meer informatie over de tentoonstelling
Alkmaar Rudivandewint Martin N