Project 03/53

Re-Nature - Den Bosch

Den Bosch

Re-Nature

Van 8 t/m 31 oktober vindt in Den Bosch RE_NATURE plaats, een kunst-, design- en innovatiefestival voor natuur op de Tramkade, het creatieve gebied rondom Willem Twee, de Verkadefabriek en Social Label Lab / Werkwarenhuis in Den Bosch.

Het festival bestaat uit ruim veertig kunstwerken, twee tentoonstellingen en een rijk programma van activiteiten. Het festival wil onze bereidwilligheid en creativiteit inzetten om te onderzoeken hoe we tot een hernieuwde verbinding met natuur kunnen komen en hoe we de ecologische disbalans kunnen herstellen.

Ruim 30 projecten zijn op binnen- en buitenlocaties te zien, waaronder kunstwerken van Thijs Biersteker, Jeroen Kooijmans, Tamar Frank, Atelier Van Lieshout, Melanie Bonajo, Tabita Rezaire, Ambassade van de Noordzee en diverse anderen. Ook is er een uitgebreid programma van workshops, lezingen, wandelingen en expedities. Bezoekers zien waar wetenschappelijke innovaties, data, kunstmatige intelligentie en design ons kunnen brengen.

BPD Cultuurfonds draagt bij aan dit actuele en relevante onderwerp vanwege de rol die hierbij is weggelegd voor kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Zij brengen visionaire en speelse scenario’s van de toekomst in beeld. Met dit project wordt bijdrage geleverd aan de positionering van het Spoorzone gebied, waar nu en in de komende jaren een grootschalige gebiedsontwikkeling plaatsvindt.

Website Re-Nature
Renature Wither Thijs Biersteker Wovenstudio Dresden