Design! - Den Bosch

Vanaf 1 april is op de begane grond van Design Museum Den Bosch de permanente presentatie Design! te zien. Aan de hand van 14 verschillende thema’s stap je in de wereld van de vormgeving. De presentatie laat de visie van Design Museum Den Bosch op design zien: design is overal, van iedereen en heeft een grote maatschappelijke impact, in het verleden, het heden en de toekomst. BPD Cultuurfonds heeft bijdrage geleverd aan deze permanente presentatie.
  • Publicatiedatum: 1 april 2023
Design Door Ben Nienhuis 4 Scaled
Maatschappelijke en culturele betekenis van Design

Design heeft een grote maatschappelijke en culturele betekenis. Ons leven wordt bepaald door producten en de mogelijkheden die ze ons bieden. Design is bijvoorbeeld nauw verbonden met technologie. Design kan ruimtelijk zijn, maar ook grafisch, digitaal. Het woord design gaat zowel over de activiteit ontwerpen, als over het ontwerp als eindresultaat.

Door een ontworpen product te gebruiken, draag je bij aan de betekenis van het ontwerp. Design Museum Den Bosch is de plek waar design vanuit al deze invalshoeken wordt getoond, uitgelegd, verzameld en bevraagd. Om te beginnen bij de presentatie Design!.

Aan de hand van een ruime selectie aan objecten, die direct te maken hebben met het lichaam, wordt de bezoeker meegenomen in de wereld van design. De presentatie is zonder museumticket te bekijken.