Binckhorst Beings, Den Haag

Op binnenstedelijk bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag staan acht 'Binckhorst Beings'. De Binckhorst Beings maken onderdeel uit van het project 'ReSourceCity Binckhorst', waarbij het ontwerpproces van ontwerpers als ontwikkelimpuls in de organische gebiedsontwikkeling centraal staat.

Binckhorst Beings is een initiatief van het bedrijfsverbond 'de Loge des Creatures du Binckhorst'. Acht producerende bedrijven uit het gebied hebben zich verenigd om de specifieke kennis en kunde van hun bedrijven uit te wisselen. Het resultaat van deze samenwerking zijn de Binckhorst Beings: markeringen die door de verschillende loge leden zijn vervaardigd en tonen wat het industrieterrein te bieden heeft.

Op de kaart zetten

Met de Binckhorst Beings willen de bedrijven de identiteit van de Binckhorst als makers-gebied versterken en hun bedrijven op de kaart zetten. De Binckhorst Beings worden geplaatst langs de Supernovaweg en Maanweg in Den Haag.

Bijdragen BPD Cultuurfonds

BPD Cultuurfonds heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van de Binckhorst Beings, om zo bij te dragen aan het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor de toekomstige inrichting en structuur van een stedelijke omgeving.

Meer informatie over de Binckhorst Beings is te vinden op de website van OpTrek