Into Nature - Frederiksoord en Holtingerveld

Op zondag 1 juli is de tweejaarlijkse kunstroute Into Nature van start gegaan. In het Drentse landschap, op verschillende locaties in Frederiksoord en op het Holtingerveld, zijn kunstwerken van internationaal aansprekende kunstenaars te zien. Into Nature is door BPD Cultuurfonds ondersteund en de kunstroute is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.
  • Publicatiedatum: 1 juli 2018
Into Nature Vescovi
Into Nature: Out of Darkness

Deze zomer is het thema ‘Into Nature: Out of Darkness’ en fiets en wandel je langs de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. De route start in Frederiksoord, midden in de Koloniën van Weldadigheid (nominatie UNESCO-werelderfgoed). De andere startlocatie is het Holtingerveld, een van de donkerste plaatsen van Nederland. ‘Er ontstaat een contrast tussen Frederiksoord als product van de Verlichting en de duisternis van het Holtingerveld’. Er zijn kunstwerken te ontdekken in uiteenlopende landschapstypes waar de mens al duizenden jaren zoekt naar zijn verhouding met de natuur. 

Into Nature Escape Vehicle
Internationale kunstenaars

Het team van curatoren, onder leiding van Hans den Hartog Jager, heeft een internationale mix van zeventien vooraanstaande kunstenaars naar Drenthe gehaald. Met een speciale reisgids en routekaart kan je op zoek gaan naar de werken van onder anderen David Claerbout, Adrián Villar Rojas, Matthew Day Jackson, Alicja Kwade, Sarah van Sonsbeeck, Roderick Hietbrink en Edward Clydesdale Thomson. 

Het Britse kunstenaarsduo Heather & Ivan Morison maakt een installatie op het Holtingerveld die ook te huur is als overnachtingslocatie. Onderweg in het landschap kom je een filminstallatie tegen die Anne Geene (winnares Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018) maakte met Arjan de Nooy. De IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson toont een bijzonder lichtkunstwerk. 

De kunstwerken zijn lopend bereikbaar, of met de fiets, auto. Regelmatig worden er zowel in Frederiksoord als op het Holtingerveld gratis instaprondleidingen gegeven. Ook zijn er mogelijkheden voor excursies op maat, fietsverhuur en overnachtingen.

Into Nature: Out of Darkness is te zien van 1 juli t/m 16 september op dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur in Frederiksoord en op het Holtingerveld. Een ticket is twee aaneengesloten dagen geldig.