Huis Conny Janssen Danst - Rotterdam

BPD Cultuurfonds heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van Huis Conny Janssen Danst dat haar deuren officieel opende op 20 november in de voormalige Fenixloods 1 op Katendrecht, Rotterdam.
  • Publicatiedatum: 20 november 2019
Huis Conny Janssen Danst 1
Nieuwe huisvesting

Rotterdam-Zuid is volop in ontwikkeling. Met de Kop van Zuid als markant boegbeeld, worden de gebieden daarachter één voor één aangepakt, waaronder Rotterdam- Feijenoord, Hefkwartier en ook Katendrecht. Conny Janssen Danst is in ruim 25 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse dans- en podiumkunstlandschap. Met voorstellingen in schouwburgen door het hele land en op bijzondere locaties in Rotterdam en daarbuiten bereikt het gezelschap tienduizenden bezoekers per jaar. Conny Janssen Danst betrekt in de voormalige en volledig gerenoveerde Fenixloods 1 nieuwe huisvesting met twee ruime studio’s, kleedruimtes en kantoren. Dit nieuwe huis past bij de ambities van het gezelschap waar talentontwikkeling, presentatie, educatie en samenwerking nadrukkelijk op de agenda staan.

Op de nieuwe plek worden grote voorstellingen en talentontwikkelingsprojecten ontwikkeld, wordt publiek ontvangen, worden ontmoetingen met amateurs, scholieren en studenten georganiseerd en wordt er samengewerkt met andere kunstdisciplines. Rondom de dans worden allerlei activiteiten en ontmoetingen georganiseerd – van dansworkshops tot presentaties van jonge choreografen en van tentoonstellingen tot live-muziek. Net als in het werk staan ook in het huis de ontmoeting en de verbinding centraal. Het gaat over verbindingen maken met publiek en stad, over delen, kwaliteit, creativiteit en betrokkenheid – altijd met de dans als vertrekpunt.

Conny Janssen
Artistiek leider Conny Janssen Danst

"Op deze bruisende nieuwe plek op Katendrecht met als directe buren Theater en Kantine Walhalla, Codarts Circus Arts en Circus Rotjeknor, aan het Deliplein en op een steenworpafstand van Las Palmas/Nederlands Fotomuseum, Verhalenhuis Belvederè, Hotel New York en LantarenVenster liggen nieuwe samenwerkings- mogelijkheden voor het oprapen. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar de ontmoeting met de bewoners in de wijk. Het is voor ons allemaal een fantastische plek om verder te bouwen."

Conny Janssen
Artistiek leider Conny Janssen Danst
Huis Conny Janssen Danst 2
Cultuurcluster

Gemeente Rotterdam maakte plannen voor een Cultuurcluster in de oude Fenixloods waar naast Conny Janssen Danst ook Codarts Circus Arts en Circus Rotjeknor gevestigd zijn. BPD Cultuurfonds is ook nauw betrokken bij de culturele ontwikkelingen op Katendrecht en Kop van Zuid en heeft bijgedragen aan initiatieven als: Theater Walhalla, Las Palmas/Nederlands Fotomuseum, Verhalenhuis Belvederè.