Bezoekerscentrum, Kinderdijk

Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk realiseert een nieuw bezoekerscentrum om de bezoekerservaring te optimaliseren, educatie naar een hoger niveau te tillen en in de toekomst meer bezoekers te ontvangen.

Kinderdijk is het historische icoon van het Hollandse polderlandschap, waar de geschiedenis van 700 jaar watermanagement jaarlijks aan ruim 400.000 bezoekers wordt verteld. In veel opzichten is Kinderdijk bijzonder Nederlands cultureel en historisch erfgoed, inclusief de unieke verzameling 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw. Sinds 1997 is Kinderdijk opgenomen in de UNESCO Werelderfgoed lijst, waarmee het belang van het behoud van Kinderdijk ook internationaal wordt erkend.

Nieuw bezoekerscentrum

Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk realiseert een nieuw bezoekerscentrum om de bezoekerservaring te optimaliseren, educatie naar een hoger niveau te tillen en in de toekomst meer bezoekers te ontvangen. Het centrum komt in verbinding te staan met het omliggende landschap, waarbij er geen afbreuk wordt gedaan aan de authentieke en kwalitatief hoogwaardige beleving van het molencomplex en het omringende natuurgebied.

Bijdrage BPD Cultuurfonds

BPD Cultuurfonds levert een bijdrage aan de bouw van het bezoekerscentrum. Daarmee worden - naast de inrichting van de entreezone en de huidige locaties - de kwaliteit en totaalbeleving van het natuurschoon en het erfgoed in de openbare ruimte vergroot.

Meer informatie is te vinden op www.kinderdijk.nl.