De Rijksbouwmeester - de kracht van de verbeelding

Tijdens het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) is de documentaire ‘De Rijksbouwmeester-de kracht van de verbeelding’ van filmmaker André de Laat in première gegaan. De Laat maakte de afgelopen 5 jaar een portret van architect Floris Alkemade. De film is tot stand gekomen met steun van het BPD Cultuurfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
  • Publicatiedatum: 17 september 2020

De kracht van verbeelding

Floris van Alkemade is sinds 2015 Rijksbouwmeester. Hij adviseert de regering op het gebied van architectuur, stedenbouw, infrastructuur, monumenten en beeldende kunst.

Van Alkemade is architect en stedenbouwkundige. Hij is bekend om zijn ontwerpprijsvragen over maatschappelijke vraagstukken, zoals Who Cares (over nieuwe vormen van wonen en zorg) en Brood en Spelen (vernieuwende ideeën perspectieven voor het platteland).

Voorafgaand aan de première vindt onder leiding van Saskia van Stein een panelgesprek plaats met Floris Alkemade en Elma van Boxel (ZUS). Het panel gaat in op de rol van ontwerp bij maatschappelijke thema’s.

Het gesprek en de film worden ook vertoond via een livestream in drie filmhuizen in Breda (BLAST), Den Bosch (BAI) en Eindhoven (ACE). Ook vanuit thuis kan er worden ingeschreven op de livestream.

De onafhankelijke documentaire ‘De Rijksbouwmeester – de kracht van de verbeelding’ is een coproductie van AdeL Producties en Multi Media Impuls.

Naamloos