Lichtkunstwerk Theresialyceum, Tilburg

Op het Theresialyceum in Tilburg wordt een lichtkunstwerk van de gerenommeerde kunstenaar Herman Kuijer gerealiseerd. De school is gesitueerd in de nabijheid van andere beeldbepalende gebouwen. Bij voltooiing bevatten 3 van deze gebouwen lichtkunstwerken van Herman Kuijer, die samen één geheel vormen.

Elke locatie heeft een eigen onderscheiden karakter, functie en maatvoering. De locaties vormen een drie-eenheid in kleur, beeld en tijd en versterken elkaar in betekenis als de kunstwerken gereed zijn.

Het lichtkunstwerk

Voor het TheresiaLyceum kiest Kuijer voor een lichtinstallatie die zich op het grensgebied van binnen en buiten bevindt. Het licht schijnt naar buiten maar laat ook een stukje van de klaslokalen zien. Daarmee benadrukt hij het semi-openbare karakter van de instelling. De school heeft gekozen voor Herman Kuijer, omdat hij 'als geen ander heeft bewezen om te kunnen gaan met de vraag hoe je dieper gelegen lagen van ons bewustzijn manifest kunt maken'.

Bijdrage BPD Cultuurfonds

Het stadsdeel waar de 3 gebouwen zijn gesitueerd, krijgt een geheel eigen karakter door de geïntegreerde lichtkunstwerken van Herman Kuijer. BPD Cultuurfonds draagt bij aan de realisatie van één van de lichtkunstwerken in de openbare ruimte, waardoor niet alleen de identiteit van de gebouwde omgeving wordt getoond, maar waardoor ook een nieuw stedelijk beeld ontstaat.

Meer informatie is te vinden op de website van Herman Kuijer